Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főszereplők

2011.12.28

Eszeveszett Vash 

Egy gondtalan mesterlövész, aki szeretetet és békét akar hozni a Földre. Nagyon derűs embernek ismerjük meg, akitől távol áll a komolyság. Hidegvérét és jókedvét a zűrös helyzetekben is megőrzi, de a szemlélők olyankor nagyon komolynak és elszántnak vélik. Ha valakivel beszélget, akkor mindig egy hatalmas vigyorral teszi, amiről Wolfwood minden alkalommal megállapítja, hogy egy hamis mosoly. A városokban ahol megfordul, az emberek Humanoid Tájfunnak vagy egy emberi katasztrófának nevezik és próbálnak minél távolabb maradni tőle. Múltjáról kiderül, hogy a Gunsmoke nevű bolygón élő társadalomból származik, aminek ő és testvére, Knives az utolsó egyedei. Kiskorukban nem egyeztek elképzeléseik és így elválltak egymástól, ekkor vesztette el bal karját is, aminek hiányát egy fegyverré alakítható mesterséges karral pótolja. Vash a történet során többször szembekerül a Knives által felbérelt harcosokkal és végül vele is meg kell küzdenie. A végső harc Vash győzelmével zárul.

Meryl Stryfe és Milly Thompson 

A Bernardelli Biztosító Társaság két munkatársa, akiknek követniük kell Vasht. Először kétlik, hogy a valódi Vasht, a Humanoid Tájfunt követik, de utazásaik során rájönnek, hogy nem tévedtek. Összebarátkoznak Vashsal és közelebbről megismerik. Rájönnek, hogy nem olyan rossz ember, amilyennek mindenki tartja.


Nicholas D. Wolfwood 

Egy pap, aki mindenhová egy hatalmas kereszttel járkál. Ez a kereszt a fegyvere, ugyanis lőfegyverek vannak benne elrejtve. Jópárszor csatlakozik Vashoz, mikor céljaik megegyeznek, de sokszor konfliktusba keverednek egymással. Wolfwood a múltban bűnöket követett el, amiket megpróbál jóvá tenni. Nem éli meg a történet végét, ugyanis alulmarad az egyik Gung-Ho Bárddal szemben.

Million Knives

Knives a történet főgonosza, Vash bátyja. Vashoz hasonlóan nem teljesen emberi lény, a pisztolyát és karját áttudja alakítani egy hatalmas lőfegyverré, amivel akár a Holdat is átlyukaszthatja. A történetben profi gyilkosokat küld, hogy törjenek Vash életére, így akarja rákényszeríteni e képesség használatára. Knives egy kegyetlen gyilkos, akinek végső célja az emberiség kiirtása.

Rem Savarem 

Vash gyerekkori lánybarátja, aki megtanította az élet tiszteletére, Rem miatt vált Vash olyanná amilyen. Mikor Vash döntésképtelen helyzetbe kerül, akkor mindig azt kérdezi magától mit tenne Rem az ő helyében. Rem készítette Vashnak a jellegzetes vörös köpenyt és úgy tűnik Vash szerette őt.

Legato Bluesummers 

Knives fanatikus csatlósa és a Gung-Ho Bárdok vezetője. Telepatikus ereje van Vash bal karjának köszönhetően, amit Knives adott neki. Ugyancsak Knives küldi, hogy Vashnak annyi szenvedést okozzon amennyit csak tud. Legato az egyik város lakóit az erejével arra kényszerítette, hogy öljék meg Merylt és Millyt Vash szeme láttára. Vashnak egy lehetősége volt, hogy ez ne következzen be: meg kell ölnie Legatót, ő azonban sosem ölt embert és nem is akar. Legato letérdelt és Vash pisztoláyhoz nyomta fejét, majd parancsot adott a két nő megölésére. Vash két rossz közül a kisebbet választotta és végzett Legatóval.

Gung-Ho Bárdok 

A Gung-Ho Bárdok 11 bérgyilkos, akiket Legato vezet. Azt a feladatot kapták, hogy öljék meg Vasht, azonban egyikük sem járt sikerrel, Vash mindig jobbnak bizonyul, azonban leggtöbbjüket Wolfwood öli neg. Az egyik Gung-Ho Bárd, Chapel öli meg Wolfwoodot úgy, hogy Legato irányítja a karjait.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.